Sådan undgår du madspild

Korrekt opbevaring af fødevarer

For at undgå madspild er det en god ide at gemme de madrester, som du ikke får spist i første omgang. Der findes mange måder at opbevare fødevarer på, således at de holder sig friske i længst mulig tid. Det kan dog være svært at finde den rette metode, alt efter hvilket mad der er tale om. Derfor får du her et godt råd, som kan lære dig lidt om, hvordan du opbevarer din mad. Først og fremmest bør du altid bruge materialer, der er mærket med glas- og gaffelsymbolet, når du gemmer mad. Dernæst er en god måde at emballere dine madvarer på, når de er åbnet at anvende plastløsninger. Når du opbevarer fødevarer i plastbeholdere, er det vigtigt, at du benytter plast til fødevarer.

 

Hvem kan følge disse råd?

Alle kan have gavn af det ovenstående råd omkring opbevaring af madrester, men særligt hvis du erhvervsdrivende og ejer en restaurant, en café, eller hvis du på anden vis serverer madvarer for folk, er det vigtigt at overholde reglerne. Derfor bør du være opmærksom på, hvilke materialer du pakker madrester ind i. Plast til fødevarer er en god løsning, men kun hvis plasten er markeret med de korrekte mærker.

 

Sådan ved du, at dine madvarer er holdbare:

Når du gemmer madvarer i diverse beholdere, er det vigtigt at kunne vurdere, om maden fortsat er frisk, eller om den er blevet for gammel og må smides ud. Du bør her kigge efter tegn som mug eller dårlig lugt. Oftest lyder det generelle råd desuden, at du hellere bør være forsigtig end modig, hvis du er i tvivl om madens holdbarhed, da det kan føre til sygdom at spise mad, der er for dårlig. Så selvom du ønsker at mindske madspild ved at gemme mad i plast til fødevarer, så husk at være påpasselig, når du spiser maden.

Kommentarer er lukket.