Spis mere lammefars i hverdagen

Vil du gerne spise mere lam i hverdagen, men mangler inspiration til, hvilke retter du kan lave? Lam er ikke den mest almindelige spise herhjemme, men det er der absolut ingen grund til, at det ikke skal være hjemme hos dig. Lammefars kan nemlig være en spændende ny tilføjelse til middagsbordet. Så hvis du ikke allerede bruger lammefars i din madlavning, kan du her få inspiration til, hvad det kan bruges til.

 

Udfordre dit middagsbord med nye smagsnuancer

Lam smager anderledes end svine- og oksekød. Det har en særpræget smag, som derfor kan bringe noget spændende og lækkert til middagsbordet, som adskiller sig fra de mere traditionelle typer kød. De fleste mennesker kan godt lide smagen af lam, men undgår det, da de mangler inspiration til, hvordan det kan tilberedes og frygter, at det er mere besværligt end for eksempel svine- og oksekød. Måske det skyldes, at lam ofte associeres med lammekøller. Men der findes mange andre former for lam, som passer godt ind i hverdagsretterne – heriblandt er lammefars en spændende mulighed, du bør udforske, som slet ikke er så besværligt endda.

 

Hvad kan du bruge lammefars til?

Lammefars kan bruges i mange af de traditionelle retter, som du højest sandsynligt kender fra din barndom. Eksempler på hvad du kan bruge kødet til, er blandt andet frikadeller og farsbrød. Disse vil naturligvis få en anderledes smag, end hvad du er vant til – ikke desto mindre vil lammefarsen bidrage til retterne, ved at give et nyt og lækkert twist. Yderligere passer lammefarsen perfekt ind i det græske køkken, og det giver derfor muligvis bedre mening at servere kødet med tzatziki end med brun sovs.

 

Høj fokus på dyrevelfærd

Køber du lammekød, kan du sagtens få det fra danske fritgående lam, som har levet i et miljø, hvor der har været fokus på dyrevelfærd. Disse vilkår gør, at du kan være sikker på, at dyrenes forhold er gode og at de er blevet udsat for minimal transport.

Kommentarer er lukket.