Grøn te

Sundhedsmæssige fordele ved grøn te

Grøn te er den sundeste drik du kan købe og lave. Grøn te er fyldt med antioxidanter og næringsstoffer, som har kraftige effekter på kroppen. Disse effekter omfatter forbedret hjernefunktion, vægttab, lavere risiko for kræft og mange andre fordele.

Grøn te er mere end bare flydende væske. Den har store mængder mineraler, der er vigtige for sundheden. Læs med her, for at høre nærmere om de sundhedsmæssige fordele ved grøn te.

Grøn te kan forbedre hjernefunktionen

Grøn te gør mere end bare at holde dig vågen, den kan også gøre dig klogere. Koffeinen i teen gør, at den blokerer en hæmmende neurotransmitter kaldet adenosin i hjernen. Koffein er blevet undersøgt før og den forbedrer forskellige aspekter af hjernefunktionen, herunder forbedret humør, reaktionstid og hukommelse, men grøn te indeholder mere end blot koffein. Den indeholder en særlig aminosyre kaldet L-theanin. Undersøgelser viser at L-theanin og koffein kan give en forbedret hjernefunktion, da L-theaninen og den mindre dosis koffein tilsammen kan give dig en meget mildere og anderledes slags ”buzz” end kaffe.
Mange mener at ved at drikke grøn te, har de mere stabil energi og er meget mere produktive end ved at drikke kaffe.

Fedtforbrænding

Chancerne for at grøn te står på ingredienslisten for noget fedtforbrændingstilskud er meget stor. Det skyldes, at grøn te har vist sig at øge fedtforbrændingen og stofskiftet, men virkningerne afhænger af det enkelte individ, da nogle undersøgelser ikke viser signifikante stigninger i vægttab, så det skal tages med et gran salt. Grøn te ekstrakt er et af de mest populære træningstilskud på markedet, som anvendes af b.la. bodybuilders, løbere og andre som ønsker at øge deres fedtforbrænding. Et af de vigtigste forbindelser i grøn te er en speciel antioxidant som gør, at det reducerer fedtforøgelsen og øger fedtbrændingen, men mængden i en typisk kop med grøn te er ikke nok til at have så stor en effekt.

Grøn te kan sænke risikoen for kræft, Alzheimers og Parkinsons

Kræft er forårsaget af ukontrolleret vækst af celler, der er en af verdens førende dødsårsager. Antioxidanterne i teen kan have en beskyttende virkning, hvilket menes at være ansvarlig for mange af de sundhedsmæssige fordele ved grøn te. Grøn te er en fremragende kilde til stærke antioxidanter, så det giver mening, at den kan reducere risikoen for kræft. Resultater viser at grøn te antioxidanter er giftige for kræftceller. Sundhedseksperter er derfor optimistiske over anvendelse af grøn te til kræftbehandlinger i den nærmeste fremtid.

Grøn te forbedrer ikke kun din hjernefunktion, den kan også beskytte din hjerne i alderdommen. Alzheimers er den førende årsag til demens, hvor Parkinsons er en af de almindeligste neurologiske sygdomme. Flere studier viser, at catechinforbindelserne i grøn te kan have forskellige beskyttende virkninger, hvilket potentielt sænker risikoen for Alzheimers og Parkinsons.

Drik te og lev længere

Grøn te kan hjælpe dig med at leve længere. Selvfølgelig kommer vi alle til at dø på et eller andet tidspunkt, det er uundgåeligt, men da folk som drikker te, har en lavere risiko for enkelte sygdomme, giver det mening at grøn te, hjælper dig med at leve længere. En undersøgelse viser at folk som drikker 5 kopper eller flere om dagen, har en betydelig lavere risiko for at få sygdomme, end folk som ikke gør.

Bryg den perfekte kop grøn te med teposer

At lave den perfekte te er virkelig let, man skal bare gøre det rigtigt. Følg disse enkle trin for at brygge en dejlig kop grøn te.

hvis du laver en enkelt kop grøn te, skal du tilføje en tepose til din kop eller dit glas. Hvis du laver en pot te, skal du tilføje to eller flere af dine yndlingsteposer, afhængigt af hvor stærkt du kan lide det.

Ideelt set vil du have blødt vand i stedet for hårdt vand til din brygning. Altid gå efter frisk vand i stedet for kogt eller diffunderet vand, da begge disse vil give en fladsmagende te i sidste ende.
Sørg for at opvarme dit vand i en kedel – indtil det koger. Dette er vigtigt, da boblerne der vises ved kogepunktet, er kulstof, der forlader vandet. Dette reducerer surhedsgraden af vandet. Hold dig fra at opvarme vandet i mikrobølgeovnen, da du vil miste den smagfulde smag og teen vil få en grim overfalde.
Lad vandet afkøle i et par minutter efter kogning.

Hav din tepose klar i bunden af din kop eller tekande og hæld det varme vand i. Virkningen af vandet der rammer posen, hjælper med at frigøre teens smag og aroma hurtigere. Lad teen trække i et til to minutter. I løbet af denne tid vil der udvikles en klar grøn farve, sammen med en fyldig smag og aroma. Hvis du vil have en skarpere smag og gerne vil ofre en smule aroma, så lad teen trække i 2-3 minutter. For den fulde smagspåvirkning, lad den trække i 3 minutter.

Efter at have afsluttet en perfekt kop grøn te, vil du være klar til at nyde den.
Grøn te

Skriv en kommentar