Nyati Safari

Sundowners: 3 autentiske safaridrinks

Drinks og solnedgang på safari i Sydafrika

Oplev det traditionsrige land fra en anden side
De fleste forestiller sig helt sikkert den sydafrikanske savanne som fuldkommen rolig og balanceret, når solen går ned. De fleste steder er dette også tilfældet – men solnedgangen er et meget vigtigt omdrejningspunkt, hvad gælder autentisk sydafrikansk kultur. Sundowners er gennem tiden blevet mere og mere almindeligt på safariture til f.eks. Kenya, men hvad er det egentlig og hvorfor er det blevet en tradition for det sydafrikanske folk?

Hvad er en sundowner?

Sydafrika er kendt for sin store mangfoldighed i befolkningen, og dette betyder også, at kultur og traditioner er en stor del af hverdagen i det farverige land. Som én af de mange muligheder i landet tilbydes bl.a. safariture, og selv her er traditioner i fokus. Solnedgangen er et fantastisk overgangsmoment på dagen, og i Sydafrika er sundownerceremonier nærmest blevet en selvfølge for safarigæster. Ved solnedgang samles man og får en autentisk safaridrink, mens de vilde dyr og den smukke natur hviler i baggrunden – og dette er netop hvad en sundowner er! Der findes et hav af udvalgte udsigtspunkter og steder, som er kendte for at være samlingssteder til sundowners, men det behøver ikke nødvendigvis at være en specifikt planlagt oplevelse – så længe det handler om drinks, solnedgangen og den fantastiske natur.

Hvorfor er der tradition for det?

Selvom en sundowner lyder som ren nydelse med gode cocktails i kombination med fabelagtig udsigt og naturmiljø, er det ikke blot for nydelsens skyld, at sundownertraditionen er kommet frem. Mange af de drinks og cocktails, som serveres ved solnedgang, er bitre, og det er netop også på baggrund af indholdet i drinksne, at ceremonien er startet. Tilbage i kolonitiden fandt briterne ud af, at det bitre stof ”kinin”, som bl.a. findes i tonicvand, var præventiv mod malaria, og på den måde opstod der en tradition for at tage en lille én inden sengetid. Traditionen har levet videre og er nu blevet et velkendt turistfænomen, som du helt sikker kommer til at opleve, hvis du skal på safari i Sydafrika.

 

Hvilke drinks er de mest traditionelle?

Der findes flere alkoholiske drikke, som indeholder stoffet kinin, som er baggrunden for traditionens start, og stoffet kendes bedst for sin bitre smag. Der findes dog 3 drinks, som helt sikkert er de mest traditionelle, når det kommer til sundowner i Sydafrika.

  1. Gin n’ tonic
    Tonicvand indeholder kinin, og den velkendte og traditionelle gin n’ tonic er gennemgående, når man snakker sundownerdrinks. En klar og skarp drink hvis friskhed ofte ses som en kontrast til de sydafrikanske, søde frugter og den rolige natur.
  2. Old Fashioned
    Den bitre smag er også et kendetegn ved drinken ”Old Fashioned”, som typisk indeholder både whiskey og Angostura Bitters. Og det er netop også den bitre smag, som gør drinken traditionel, da dette igen viser tilbage til kinin og det oprindelige mål med sundowners – at bekæmpe malaria.
  3. Sidecar
    En ”Side Car” er ikke nødvendigvis bitter, men den indeholder bl.a. citroner, appelsiner eller begge dele, som er berømte frugter, der bl.a. drives og produceres i Sydafrika. På den måde er drinken blevet et stykke kultur.

 

1, 2, 3 afsted!
Hvis du er på udkig efter den helt perfekte safaritur, kan du være helt sikker på, at en sundownerceremoni også vil indgå! Hos Nyati Safari tilbyder de tilrettelagte safariture, som imødekommer dine ønsker, og du kan herigennem også få arrangeret en specifik sundowner på din sydafrikanske safari. Sydafrika er et stort land, som byder på mange fantasiske byer og seværdigheder, og der er rig mulighed for at kombinere din safarirejse med storby, strand eller jungle. Du kan læse meget mere om safarirejser til Sydafrika her. Er du vild med gin n’ tonic, eller vil du opleve et stykke sydafrikansk kulturarv, må du ikke gå glip af en sundowner på din safaritur!

Skriv en kommentar