Tomat salsa – simpel og lækker

Når du slår dørene op for gæster, store og små selskaber, så kan den mexicanske tallerken sjældent gå galt i byen. De spændende og krydrede smage falder i god jord hos langt de fleste gæster. De mexicanske tortillas-pandekager med deres lækre tilbehør er både lette at tilberede og smager fantastisk. Tilbehøret står oftest i tortilla-chipsenes tegn, hvor den hjemmerørte guacamole ofte skelner den gode og dårlige kok fra hinanden. Desværre ser vi ofte tomat-salsaen, som er mindst ligeså vigtig til den mexicanske aften, være købt færdiglavet. Sandheden er den, at den faktisk ikke er særlig svær at lave selv.

 For mange kan det være nyt selv at skulle røre salsaen, du får derfor både ingredienserne og tilberedningsmetoden til den klassiske og hjemmerørte tomat salsa her:

 

Ingredienser:

  • 6 hele tomater
  • 1 stort bundt friske koriander
  • 1 løg
  • 2 friske jalapeños eller 2 grønne chilier
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1-2 limes
  • Oliven-olie (Extra virgin)

 

Tilberedningsmetoden:

  1. Tag tomaterne og korianderne og skær dem i små fine stykker og placer dem i en bowle.
  2. Derefter tag løgene. De skal nu pilles og skæres i små stykker. Til sidst tager du både chilien eller jalapeños, samt hvidløget og skærer fint ud. Dette tilføjes ligeledes også til bowlen med løg, tomater og koriander.
  3. Limen skæres over på midten og saften klemmes i bowlen sammen med 1-2 skefulde olivenolie. Tilføj salt, pepper og mere lime, hvis nødvendigt. Rør blandingen godt sammen, og tilsmag den med ydereligere salt, pepper og lime, indtil den opnår den smag du ønsker.
  4. Salsaen kan serveres med det samme, men bør opbevares på køl med folie henover, for netop at lade smagene styrkes og blandes.

 

 

Den flotte tilberedning


Den klassiske tomat salsa er ikke just den flotteste på bordet, derfor kan du ved hjælp af blot nogle få tilføjelser anrette salsaen, så den er perfekt til servering. Her er nogle tips til, hvordan dine fremtidige serveringer af tapenader kan gøres mere interessante.

Når forskellige tapenader skal serveres, kan anretningen gøres utrolig flot ved blot at placere din tapenade i en lille skål på et flot træskærebræt i sammenhold med flotudskårne grøntsager og frugter, der indgår som ingredienser i tapenaden.

 

Buen provecho!

Som velbekomme siges på Mexicansk. Ovenfor er ingredienser, samt tilberedning og anretning klar til næste gang du skal stå klar med sombrero og tequila. Det er lige til, smager fantastisk og er med til at give det sidste ekstra friske pust. Du ønskes held og lykke med projektet, og håber det var brugbar læsning.

 

Kommentarer er lukket.