Tortillas med krydret okse

Efter en travl hverdag er det dejligt at kunne forberede et måltid hele familien kan lide, der samtidig ikke kræver meget tid. Det kan ofte være svært at kokkerere hurtige og velsmagende retter. Der findes dog nogle få retter, som de fleste kan lide, og som ikke tager mange minutter at tilberede. De fleste af disse retter er dog kolde retter, men hvis en varm, velkrydret og nem ret er i søgelyset, så kan de mexicanske tortillas pandekager let anbefales. De er utrolig lige til, og de smager godt hver gang. Sidst, men ikke mindst, giver tortilla pandekagerne dig muligheden for at tømme ud i køleskabet for gamle frugter og grøntsager, der snart møder deres udløbsdato.

 

Smagsvarianter og forskellige krydderier findes specielt i de lette tortillas. De kan være utrolig stærke, hvor de er tilberedt i frisk chili, eller de kan være tilberedt i koriander, spidskommen og paprika, kun dig og dine smagsløg sætter grænser for krydderingen af denne ret.  Derfor får du her en guide til de klassiske og velsmagende pandekager, der sikrer at du får den lette tilberedning til aftensmadsbordet.

 

Opskrift

  • 350 g hakket oksekød
  • 150 g majskerner
  • 1 teske spidskommen
  • 1 teske sød paprika
  • 1 teske røget paprika
  • 1 teske chiliflager
  • 1 teske koriander
  • 1 knivspids nelikke
  • 2 spiseskeer frisk mynte
  • 2 spiseskeer tomatpuré
  • 1 spiseske olivenolie
  • ½ deciliter vand

Tilbehør:

  • 8 tortillas pandekager
  • 125 g blandet salat
  • 150 g ost
  • 150 g tomater
  • 1 avocado
  • 1 rødløg

 

Fremgangsmåde

  1. Varm først en gryde op med olivenolie og rist alle krydderierne på panden.
  2. Tilføj efterfølgende oksekødet og brun det. Så snart kødet er blevet brunet tilsættes puréen sammen med lidt vand. Lad blandingen simre.
  3. Mens kødet simrer, skæres alt tilbehøret ud i små stykker, så de kan fyldes i pandekagerne.
  4. Varm pandekagerne i et minut i enten ovnen eller mikroovnen, inden servering.
  5. Server pandekagerne med kødet og den udskårne salat.
  6. Til sidst tilføjes blot de ingredienser, du ønsker, skal i dine pandekager og derefter rulles den sammen til den lækre mexicanske rulle.

 

Nemt og lækkert

Ovenstående er blot én ud af mange forskellige variationer af de mexicanske ruller. Tilbehøret kan varieres og ændres præcis som dig og dine gæster ønsker det. Dette gælder ikke kun tilbehøret, men også krydderierne. Er du til den utrolig stærke og chiliinspirerede kødblanding til pandekagerne, så kan frisk chili let anbefales til bruningen af kødet.

 

Velbekomme!

Kommentarer er lukket.