Grill med træpiller

Fordele og ulemper ved en træpillegrill

Foruden kul, gas og el kan du nu også bruge træpiller til opvarmning af en grill. Der er nemlig kommet en træpillegrill på markedet som alternativ til de øvrige grilltyper. En træpillegrill fungerer ved, at træpiller fyldes i grillens beholder, hvorefter træpillerne antændes. Træpillerne føres herefter automatisk ind i grillkammeret og udleder røg og varme. På den måde bliver maden tilberedt ved indirekte varme, ligesom det er tilfældet med en konvektionsovn.

Temperaturen på grillen kan indstilles fra ca. 75 grader til 350 grader, hvorfor grillen egner sig til meget forskellig slags mad. Ovenikøbet kan smagen på maden varieres med forskellige typer af træpiller. Grillen er også både nem at betjene og rengøre.

Det koster en træpillegrill

Træpillegrillen er en smule dyrere end de andre grilltyper på markedet. Selve grillen koster omkring 6.000 kroner og dertil kommer træpiller oveni. Der findes forskellige versioner af træpillegrill, hvoraf de dyreste koster over 20.000 kroner.

Der findes derfor træpillegrill til forskellige behov og forskellige budgetter. Det er vigtigt at bruge træpiller, som er egnet til grill, og ikke træpiller, som anvendes til opvarmning. Hvis ikke der anvendes træpiller til grill, kan det skade både grillen, miljøet og de personer, som spiser maden fra grillen.

Træpiller til grill er generelt lidt dyrere end andre træpiller og er også dyrere at anskaffe sammenlignet med kul og gas. Da træpillegrillen endnu ikke er så udbredt i Danmark, kan det være sværere at anskaffe reservedele og tilbehør til grillen.

Træpillegrillen er god for miljøet

Der er en lang række fordele ved at anskaffe en træpillegrill. Træpillegrillen har en hurtig optænding og kan på bare 10 minutter gå fra 0 til 260 grader. Derudover giver træpillegrillen også en bedre smag, da grillmetoden minder om at lave mad over mål, og træpillerne fås i forskellige smagsvarianter som f.eks. æble, kirsebær og eg, som kan give ekstra smag til maden.

Træpillegrillen er særligt velegnet til mad, som skal tilberedes i længere tid, da grillen er en stabil varmekilde. Men den største fordel ved en træpillegrill er nok, at den er bedre for miljøet sammenlignet med f.eks. en kul- eller gasgrill. Træpillerne, som bruges i grillen, er lavet af restproduktion af træ. Det betyder, at træpillerne kan produceres, uden at træer behøver at blive fældet. Træpillerne består af 100 procent hårdttræ, som er presset sammen, og hvor sojaolie holder træet sammen.

Når træpillerne bruges i grillen, udleder de også mindre CO2. Den eneste ulempe er, at træpillerne som regel bliver produceret i USA og derfor skal transporteres til Danmark. Dog er det ganske nemt at købe gode træpiller på nettet, og køber du mange ad gangen sparer på CO2 under transporten.

Kommentarer er lukket.