Udforsk nationalretten Ugali fra Tanzania

Ugali: Nationalretten fra Tanzania

Noget af det mest spændende ved at rejse er at få de kulinariske oplevelser fra forskellige egne af verden. Det kan udvide din horisont at prøve andre smage, end dem du er vant til fra de danske retter. For eksempel er Ugali en af de helt store retter der kommer fra det sydlige Afrika og området omkring Victoriasøen og andre af de store søer. Skal du have den fulde oplevelse med Ugali, skal du tage på safari i Tanzania og nyde det ud til kysten på Zanzibar. Dette giver dig en helt særlig stemning, som du kan tage med dig videre i dit liv, når du kommer hjem fra rejsen.

 

Ingredienser i Ugali

Ugali er en form for fast grød, der er lavet på majsmel. Det er en simpel ret at lave, og den kræver kun to ingredienser at lave. Nemlig majsmel og vand. Har du disse to ingredienser, kan du lave Ugali på samme måde, som den oprindeligt laves i Tanzania.

 

Sådan laver du retten:

For at lave Ugali skal du følge disse trin:

  • Varm vandet på en pande.
  • Drys en spiseske af majsmelet over vandet, mens det bringes i kog.
  • Tilføj resten af majsmelet og rør med træske, indtil der ikke er klumper.
  • Lad det koge i 2-3 minutter.
  • Placer Ugalien på en tallerken og form den, som du ønsker.
  • Ugalien nydes efterfølgende med en en gryde- eller karryret ved siden af.

 

Dette kan du nyde Ugali med:

Ugalien fungerer på samme måde som ris og kan nydes sammen med forskellige typer af gryderetter. Det kan eksempelvis være Kål gullasch eller retten Maharage, som er en lækker form for tomatsauce. Forsøg at lave Ugalien selv, eller smag den, når du er ude at rejse på din tur til Tanzania.

Kommentarer er lukket.