Rødvin til maden

Vælg den rette vin til maden

Gode rødvine til maden

At finde den rigtige rødvin til maden kan være besværligt og forvirrende, eftersom der findes flere løse regler for, hvornår en vin passer til en ret.  Den artikel vil derfor gøre det lettere for dig at vælge den rette vin og vil derfor gå i dybden med flere faktorer såsom sødmen, syrligheden, saltet, intensiteten, proteinerne og det fede i maden. Det skal bemærkes, at smagspræferencer er individuelle, og derfor skal du være opmærksom på, at dette udelukkende er en guide, hvis du er i tvivl om, hvilken vin du skal vælge, hvorfor at vælge vin til maden ikke er så let.

Vin til velkomsten

Når du til en begivenhed inviterer dine gæster indenfor, findes der ikke et mere oplagt tidspunkt at tilbyde dem et glas champagne eller andre mousserende vine, der kan benyttes til velkomsten.
Hvis I skal spise suppe til forret, er det oplagt at åbne en fyldig, men ikke for tør hvidvin. Hvis forretten står på skalddyr med citron, er det mere oplagt at vælge en syreholdig vin såsom en Sauvignon Blanc, hvilken kommer fra et mindre varmt område såsom Tyskland eller Østrig.
Hvis forretten derimod står på fisk, der ofte ledsages af en sauce/dressing, kan det være fordelagtigt at vælge en lidt federe vin, f.eks. fra Chardonnay-druen.

Vin til hovedretten

Hvis der skal fjerkræ på bordet, og du er til hvidvin, vil en fyldig hvidvin være et godt valg. Af rødvine går man aldrig fejl af Beaujolais eller en Pinot Noir, der kommer fra oversøiske områder.

Til pastaretter med grøntsager er en hvidvin et godt valg, hvilket f.eks. kunne være i form af en Chardonnay eller en hvidvin fra Friuli.

Hvis der kommer oksekød på bordet, er kraftige vine f.eks. lavet på Cabernet Sauvignon eller Merlot, der passer til proteinrigt kød, ideelle. Vinene må gerne være oppe i alderen, især hvis der er tale om vine fra Bordeaux.

Kommentarer er lukket.