Vandmelon salat

Den perfekte starter til middagen


Når du inviterer venner eller familie til middag i hjemmet, bliver man ofte mødt af flere forskellige udfordringer og spørgsmål. I host-rollen forsøges det altid at være den bedste udgave af sig selv, og kan man imponere sine gæster i køkkenet, så har man allerede et forspring.

 Mennesket er i dag exceptionelt hurtige på aftrykkeren, når det gælder indtryk. Dette er både gældendende ved førstehåndsindtryk med nye mennesker så vel som ved genstande. Hjernen danner en holdning indenfor tre brøkdele af et sekund ved første øjekast, en holdning der efterfølgende ændres, men fra udgangspunktet, hvor det hele begyndte. Derfor bør din forret være præsentabel, let og velsmagende for at score de lette point i køkkenet, når du åbner dine døre op for gæster. Netop denne forret får du ikke bare opskriften på, men også tilberedningsmetoden til her:

 

Ingredienser til den lette forret


Salaten:

  • 20g sesamfrø
  • ½ vandmelon
  • 1 bundt små radisser
  • 1 bundt mynteblade
  • 1 lime

 

Den spicy-dressing:

  • ½ fed hvidlød
  • 5cm smalt stykke ingefær
  • 1-2 friske chilier
  • 2 limes
  • 1 skefuld soyasauce (lavt saltindhold)
  • 1 skefuld sesamolie

 

 

Hvordan laves salaten?

 

  1. Rist sesamfrøene på panden indtil de opnår en gylden og skøn duft. Sæt derefter til side.
  2. Tag efterfølgende hvidløget, ingefæren og chilien. Skræl og riv dem i et glas eller en skål.
  3. Squeeze efterfølgende lime-saft, samt tilføj soyasaucen og sesamolien til blandingen. Ryst eller rør det godt rundt. Du har nu din dressing.
  4. Vandmelonen skæres i små kvadratiske tern på ca 1cm. Efterfølgende skæres/rives radiserne i tynde og lange skiver. Skær til sidst myntebladene i små stykker også.
  5. Tag nu melonternene og læg dem i en skål sammen med radisserne. Hæld dressing udover salaten og tilføj myntebladene. Rør det hele sammen for at opnå den mest spændende smag.
  6. Efter det er blevet blandet sammen, toppes tallerkenen med de gyldenristede sesamfrø og et squeeze lime.

 

 

Held og lykke med det

Ovenfor er den lette foret præsenteret sammen med en game-plan. Du bør derfor være korrekt udrustet til næste middag for venner eller familie, og være sikker på glade ansigter under forretten. De vil forhåbentlig vente spændt på din hovedret, efter din servering af den lette og velsmagende foret – held og lykke med det!

 

 

Kommentarer er lukket.